Olloclip 3 in 1 Lens

fisheye-dlia-iphone-3Olloclip kameralins är en fotoutrustning för mobilen. Linsen är skapad för Apple-produkter som iPhone och iPads. Den lanserades under 2011 när entreprenören, Patrick O’neill skapade en crownfunding sida för sin idé. Idén var att skapa en tre i ett kameralins speciellt för iPhone telefoner. Det skulle inte bara bli en ny produkt utan också början på en ny kategori inom fotograferings världen. Det skulle främst förenkla för amatörfotografer men också professionella som vill fota med enklare utrustning. Patrick kom på idén när han själv hittade ett intresse för att fotografera med sin iPhone 4. Han märkte att bildkvalitén inte var det bästa men det var enkelt och roligt att fotografera med den.

När Olloclip kameralinsen först släpptes var det en tre i ett lins med funktionerna, fisheye, vid vinkel (wide angle) och makroobjetiv. Patrick sökte sedan patent för sin uppfinningen och inte långt efter blev hans uppfinning ett succé. För de fotograferings intresserade förenklade det mycket för dem. De behövde inte längre bära med sig tung kamerautrustning och fotografering gjordes roligare samt enklare för amatörfotograferna. Man behövde inte längre mycket kunskap om fotografering för att få bra bilder.

Efter succén för tre i ett kameralinsen släpptes fyra i ett kameralinsen vilket också blev framgångsrikt. Inom sociala medier fick de mycket positiv uppmärksamhet vilket främst berodde på att produkterna lanserades vid sociala medier som Instagrams högtid. Det var tiden när Instagram blev alltmer populärt och intresserade fler i fotografering. Fyra i ett kameralinsen blev ännu mer uppskattat eftersom att den hade två makroobjektiv, 10 och 15x.

Idag finns det fler företag som tillverkar kameralinser för mobilen men Olloclip produkter anses vara mest prisvärda enligt många. Recensioner om produkterna har främst varit positiva. De väger inte mycket och de enkla funktionerna gör det till en produkt för alla intresserade i fotografi. Bilderna blir dessutom väldigt professionella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *