LuMee selfie case

maxresdefault (12)LuMee selfie case är ett mobilskal med LED-lampor. Den uppfanns av den amerikanska fotografen Alan Shoemake som ett resultat av att han märkte hur dåliga mobilbilderna blev i mörkret. På LuMees hemsida beskriver han hur han kom på idén om ett skal med LED-ljus när han skypade med sin familj. Bildkvalitén blev betydligt sämre i mörket så han testade med att ha LED-ljusslingor på ett skal vilket gav en bättre bild. Idén utvecklades sedan till att använda samma teknik till mobilskal. Alan som själv är fotograf märkte hur tekniken inom fotovärlden hade utvecklats. Man behövde inte bära med sig en massa utrustning till plåtningar men ingen hade löst problemet med dålig bildkvalitén i mörkret med smartphones.

När LuMeeskalet lanserades blev det snabbt en succé och många kändisar började använda det. Bland de mest kända ansikten som rekommenderade skalen till sina fans var Kim Kardashian. Kim Kardashian som är känd för sina selfies beskrev att skalet var hemligheten till hennes bra selfies och inte långt efter det fortsätta succén för skalet. I talkshower, tidningar och sociala medier spreds ordet om skalet. Skalet är numera väldigt trendigt och flera billigare kopior har kommit på marknaden.

Trots kopiorna på marknaden dominerar LuMees selfieskal fortfarande. Skalet är känt som det ultimata selfietillbehöret för en perfekt bild. Ljuset i skalet är som ett professionellt studioljus vilket gör att bilderna får en bra kvalité oavsett hur mörkt det är runt omkring. Skalet är dessutom väldigt praktiskt eftersom det går att ladda. Det ska laddas cirka en gång per månad i cirka 30 minuter, vilket inte är mycket. De mindre praktiska delarna med skalet är att det är rätt så stort och tungt. Med tanke på storleken och tyngden är det inte det mest optimala att använda vardagligen utan snarare om man skulle på en fest eller liknande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *