FujiFilm Instax Mini 8

c700x420FujiFilm Instax Mini 8 är en direktbildskamera som är utvecklad att se ut som en gammaldags polaroidkamera. Tillverkaren, Fujifilm är ett av de få företag som fortfarande tillverkar polaroidliknande kameror. Vad gäller utseende har Instax minikamerorna pastellfärger och ser nästan ut som en leksak för många. Den är i ministorlek vilket innebär att den är mindre än förebilden polaroidkameran.

På sociala medier som Instagram har den fått mycket positiv uppmärksamhet eftersom den har en retro känsla vilket är trendigt numera. Trenden växer alltmer och fler väljer att fotografera med minikameror. Flera företag marknadsför också sig genom polaroidbilder vilket bidrar till trenden. Instaxkamerans utseende är också en av orsakerna till att den blir trendig. Pastellfärgerna, storleken och bildernas kvalité är främst inom amatörfotograferingens värld mycket uppskattad. Kameran är också mycket enkel att använda och av denna anledning får den överlag bra recensioner.

För många är instaxkameran också kul att använda eftersom bilderna kommer ut direkt och man kan experimentera mycket med fotografierna. Instaxkameran baserar mycket på att man testa sig fram för att få sin önskade bild. Anledningen till det är att upplösningen i kameran skiljer sig stort från den moderna kameran med hög upplösning. Att upplösningen inte är som på dagens kameror ger bilderna en gammaldags lite retrokänsla vilket är populärt i amatörfotografens värld.

Överlag har Fujifilm Instax Mini 8 fått bra recensioner men när det kommer till nackdelarna är den inte särskild praktisk. Den är inte praktiskt främst för att den går på batterier och är rätt klumpig att bära med sig. Trots att den är “mini” så passar den inte fickan, dock är den väldigt lätt (cirka 307 gram) och är cirka 10% mindre än föregående instaxmodeller. När det gäller fotograferingen har den inget autofokus vilket kan vara en komplikation om man inte är erfaren med analoga kameror.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *