Förhindrar hemlarm inbrott?

18-woman-alarm-panel-432693Villa larm eller hemlarm är ett säkert system som installeras i hem för att förhindra obehöriga att ha tillträde till sin hem. För många ger det en trygghet när de till exempel ska vara borta på semester, eftersom inbrottstjuvarna får det svårare komma in i hemmet. Beroende på område kommer det till olika nytta. De som bor i områden som kriminalitet oftast förekommer rekommenderas att skaffa hemlarm. Hemlarm rekommenderades annars till alla hem vare sig område då, poliser menar att inbrott kan ske i vilka områden som helst.

Även om villalarm ska ge en trygghetskänsla tycker endel att det istället ger en falsk trygghet då skickliga inbrottstjuvar alltid hittar sätt att ha tillträde till hemmet. De som är emot villalarm menar att villalarm på ett sätt lockar inbrottstjuvar. Anledningen är att det ska ge en signal av att man har mycket värdefulla prylar att skydda. De tycker istället att man ska ha en grannsamverkan där alla är observanta på okända fordon och människor samt det gamla tricket att aldrig låta hemmet se ut som att man inte är hemma.

Trots att en del tror att hemlarm inte förebygger inbrott så har många valt att installera det i sina hem. Detta är bland annat ett resultat från de ökade inbrotten. År 2015 var det cirka 22 500 bostad inbrott registrerade vilket var en 2 procent ökning från året innan. Antalet säkerhets företag som specialiserar sig på hem har också ökat i takt med det. Ett av dem är Alertalarm som listades som bäst i test i PC för alla 2015. Den var bäst i test eftersom att det var flexibelt då man styr det med en app. Det har också en väktartjänst samt rörelsedetektor, rök och läckage sensor och magnetkontakt medföljer i abonnemanget. Nackdelarna skulle vara att det blir dyrt i längden då pris utan väktar tjänst är 99 kr/månad och med 249 kr/månad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *